Białe chilli z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Białe chilli z kurczakiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

2 łyżki

10 dekagramów

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 5

Do garnka dodaj kurczaka, fasolę, czosnek, papryczkę, ser, kumin i salsę. Podgrzewaj do czasu, gdy ser całkowicie się roztopi. Podawaj z chlebem lub chipsami kukurydzianymi.

Krok 1

Kurczaka po oczyszczeniu i umyciu natrzyj Przyprawą do złotego kurczaka Knorr. Piecz w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku ok. 1,5 godziny.

Krok 2

Kurczaka po ostygnięciu pokrój w kostkę.

Krok 3

W rondelku zagotuj 0,5 litra wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 4

Ser zetrzyj na tarce, papryczkę chilli i czosnek posiekaj drobno. Fasolę odsącz z zalewy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej