Białe chilli z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Białe chilli z kurczakiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

2 łyżki

10 dekagramów

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 5

Do garnka dodaj kurczaka, fasolę, czosnek, papryczkę, ser, kumin i salsę. Podgrzewaj do czasu, gdy ser całkowicie się roztopi. Podawaj z chlebem lub chipsami kukurydzianymi.

Krok 1

Kurczaka po oczyszczeniu i umyciu natrzyj Przyprawą do złotego kurczaka Knorr. Piecz w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku ok. 1,5 godziny.

Krok 2

Kurczaka po ostygnięciu pokrój w kostkę.

Krok 3

W rondelku zagotuj 0,5 litra wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 4

Ser zetrzyj na tarce, papryczkę chilli i czosnek posiekaj drobno. Fasolę odsącz z zalewy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej