Białe chilli z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Białe chilli z kurczakiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

2 łyżki

10 dekagramów

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 5

Do garnka dodaj kurczaka, fasolę, czosnek, papryczkę, ser, kumin i salsę. Podgrzewaj do czasu, gdy ser całkowicie się roztopi. Podawaj z chlebem lub chipsami kukurydzianymi.

Krok 1

Kurczaka po oczyszczeniu i umyciu natrzyj Przyprawą do złotego kurczaka Knorr. Piecz w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku ok. 1,5 godziny.

Krok 2

Kurczaka po ostygnięciu pokrój w kostkę.

Krok 3

W rondelku zagotuj 0,5 litra wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 4

Ser zetrzyj na tarce, papryczkę chilli i czosnek posiekaj drobno. Fasolę odsącz z zalewy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Białe chilli z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej