Biały blok czekoladowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

125 gramów

2 łyżeczki

300 gramów

150 mililitrów

50 gramów

null gramów

150 gramów

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuszczamy Kasię, dodajemy wodę, cukier i cukier waniliowy.

Krok 2

Mieszamy, aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą.

Krok 3

Orzechy mieszamy z rodzynkami.

Krok 4

Gdy orzechy są większe, siekamy je na mniejsze kawałki.

Krok 5

Mleko w proszku przesiewamy przez sito, aby pozbyć się grudek.

Krok 6

Do mleka wlewamy rozpuszczoną Kasię z cukrem i dodajemy sok z cytryny, wszystko miksujemy na jednolitą masę.

Krok 7

Następnie dodajemy orzechy,rodzynki, czekoladę oraz płatki kukurydziane i mieszamy łyżką.

Krok 8

Masę wykładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 9

Blok odstawiamy do lodówki, aby się schłodził. Kroimy mocno schłodzony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biały blok czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biały blok czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biały blok czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biały blok czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biały blok czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biały blok czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biały blok czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej