Biały blok czekoladowy

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

100 gramów

2 łyżeczki

125 gramów

0 gramów

50 gramów

150 mililitrów

150 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuszczamy Kasię, dodajemy wodę, cukier i cukier waniliowy.

Krok 2

Mieszamy, aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą.

Krok 3

Orzechy mieszamy z rodzynkami.

Krok 4

Gdy orzechy są większe, siekamy je na mniejsze kawałki.

Krok 5

Mleko w proszku przesiewamy przez sito, aby pozbyć się grudek.

Krok 6

Do mleka wlewamy rozpuszczoną Kasię z cukrem i dodajemy sok z cytryny, wszystko miksujemy na jednolitą masę.

Krok 7

Następnie dodajemy orzechy,rodzynki, czekoladę oraz płatki kukurydziane i mieszamy łyżką.

Krok 8

Masę wykładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 9

Blok odstawiamy do lodówki, aby się schłodził. Kroimy mocno schłodzony.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej