Biscotti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biscotti

Autor: Ukasz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce umieszczamy jajka i ubiajmy do czasu aż powstanie z nich biała, puszysta masa. Następnie dodajemy cukier puder i mieszamy składniki przed około 10 minut. Następnie dodajemy skórkę z pomarańczy i stopniowo mąkę. Kiedy wymieszamy wszystkie składniki masa będzie bardzo gęsta. Na koniec wrzucamy pokrojone migdały i żurawinę. Składniki łączymy i całą masę przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Mokrymi rękami formujemy placek o grubości 2,5 cm

Krok 2

Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach. Po uływie tego czasu wyjmujemy ciasto z piekarnika i czekamy aż wystygnie. Następnie nożem do pieczywa kroimy ciasto w paski. Układamy na blaszce wyłożonej nowym papierem i pieczemy jeszcze przez 5 minut aż się wysuszą i przyrumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biscotti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biscotti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biscotti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biscotti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biscotti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biscotti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biscotti - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biscotti - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zielony koktajl
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej