Biszkopt dietetyczny

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1388

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ubijamy na gęsty kogel-mogel, dodajemy ubite na pianę białka, składniki łączymy dokładnie, ale delikatnie, na masę siejemy przez sito mąkę, składniki mieszamy, najlepiej drewnianą łyżką.

Krok 2

Przelewamy ciasto do średniej wielkości formy, wstawiamy do nagrzanego, ale nie gorącego piekarnika.

Krok 3

Pieczemy w temp. 150 stopni przez 30-35 min.

Krok 4

Wyjmujemy, gdy się zarumieni, a boki lekko odstają od formy, chłodzimy.

Krok 5

Podajemy posypane cukrem pudrem, bez owoców.

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Upewnij się, że wszystkie użyte składniki są bezglutenowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt dietetyczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt dietetyczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt dietetyczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt dietetyczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt dietetyczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt dietetyczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt dietetyczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Ciasto biszkoptowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej