BISZKOPT NA TORTY

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

30

39 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

437 osób wydrukowało

Pobierz pdf

598 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka oddzielić od żółtek, ubić na puszystą masę.

Krok 2

Podczas ubijania dodawać cukier i cukier waniliowy. Następnie dodawać po jednym żółtku. Całość ubijać 10 min.

Krok 3

Mąkę przesiać przez sitko razem z proszkiem do pieczenia. Delikatnie dodać do masy i wymieszać.

Krok 4

Ciasto wlać do tortownicy wysmarowanej Kasią i obsypanej bułką tartą.

Krok 5

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 180 st. C przez 30 - 35 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BISZKOPT NA TORTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BISZKOPT NA TORTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BISZKOPT NA TORTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BISZKOPT NA TORTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BISZKOPT NA TORTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BISZKOPT NA TORTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BISZKOPT NA TORTY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej