Biszkopt z brzoskwiniami i galaretką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

10

39 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

143 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

0.75 szklanki

0.75 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżeczki

0.5 kilograma

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodać zmieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Wszystko wymieszać.

Krok 3

Na koniec dodać sztywną pianę z białek.

Krok 4

Ciasto wylać do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy.

Krok 5

Na górę, po upieczeniu biszkoptu układamy pokrojone w plasterki brzoskwinie i wylewamy 2 lekko stężałe galaretki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z brzoskwiniami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z brzoskwiniami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z brzoskwiniami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z brzoskwiniami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z brzoskwiniami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z brzoskwiniami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z brzoskwiniami i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Torcik biszkoptowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej