Biszkopt z musem jabłkowym

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

masa jabłkowa:

1 słoik

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, następnie mąkę, proszek, olej i ocet.

Krok 2

Masę wylać na tortownicę (wcześniej posmarowaną Kasią i wysypaną krupczatką ew. bułką tartą). Piec 15 min. 180 stopni C. Zostawić do ostygnięcia.

Krok 3

Biszkopt przekroić na pół. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach wody.

Krok 4

Rozpuścić w około pół szklanki gorącej wody. Wlać do masy jabłkowej i wymieszać.

Krok 5

Zostawić do lekkiego stężenia. Masę jabłkową wylać na biszkopt i przykryć drugą połową biszkopta.

Krok 6

Można posypać cukrem pudrem. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z musem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z musem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z musem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z musem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z musem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z musem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z musem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej