Biszkopt z musem truskawkowym.

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij
Biszkopt z musem truskawkowym.

Składniki

ciasto:

5 sztuk

5 łyżek

4 łyżki

1 łyżka

krem:

2 opakowania

0.5 kilograma

pianka:

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać przesianą mąkę z kakao.

Krok 2

Wymieszać i upiec.

Krok 3

Truskawki włożyć do garnka i na wolnym ogniu podgotować, wsypać 2 galaretki truskawkowe i dokładnie wymieszać, wystudzić.

Krok 4

Wyłożyć na biszkopt.

Krok 5

Każdą z galaretek rozpuścić w szklance wody i ostudzić.

Krok 6

Mleko w puszce podzielić na pół.

Krok 7

Do jednej części mleka wlać tężejącą galaretkę agrestową i ubić na sztywno, do drugiej części mleka dodać truskawkową galaretkę i ubić na sztywno.

Krok 8

Na mus truskawkowy wylać piankę agrestową, a na nią piankę truskawkową.

Krok 9

Posypać startą czekoladą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z musem truskawkowym. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z musem truskawkowym. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z musem truskawkowym. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z musem truskawkowym. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z musem truskawkowym. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z musem truskawkowym. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z musem truskawkowym. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej