Biszkopt z musem truskawkowym.

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij
Biszkopt z musem truskawkowym.

Składniki

ciasto:

5 łyżek

5 sztuk

1 łyżka

4 łyżki

krem:

0.5 kilograma

1 opakowanie

pianka:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać przesianą mąkę z kakao.

Krok 2

Wymieszać i upiec.

Krok 3

Truskawki włożyć do garnka i na wolnym ogniu podgotować, wsypać 2 galaretki truskawkowe i dokładnie wymieszać, wystudzić.

Krok 4

Wyłożyć na biszkopt.

Krok 5

Każdą z galaretek rozpuścić w szklance wody i ostudzić.

Krok 6

Mleko w puszce podzielić na pół.

Krok 7

Do jednej części mleka wlać tężejącą galaretkę agrestową i ubić na sztywno, do drugiej części mleka dodać truskawkową galaretkę i ubić na sztywno.

Krok 8

Na mus truskawkowy wylać piankę agrestową, a na nią piankę truskawkową.

Krok 9

Posypać startą czekoladą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej