Biszkopt z owocami i bitą śmietaną

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

350

426 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżeczki

bita śmietana:

500 mililitrów

2 łyżki

2 opakowania

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczemy biszkopt z 4 jajek.

Krok 2

Na biszkopt układamy owoce i zalewamy lekko zsiadłą galaretką.

Krok 3

Wkładamy do lodówki by ciut stężało.

Krok 4

W tym czasie dobrze schłodzoną śmietankę ubić mikserem.

Krok 5

Wsypać cukier puder wymieszany ze śmietan-fixem.

Krok 6

Ubijać do uzyskania sztywnej konsystencji.

Krok 7

Bitą śmietanę nakładamy na galaretkę.

Krok 8

Następnie dekorujemy owocami (winogrona, kiwi, mandarynka)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z owocami i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto orzechowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej