biszkopt z płatkami owsianymi

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

3 łyżki

2 opakowania

3 szklanki

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

SPÓD 5 jajek ubić na piane ze szklanką cukru.

Krok 2

Następnie dodać 1/2 szklanki maki ziemniaczanej, 1/2 szklanki mąki tortowej, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, kakao.

Krok 3

Wszystko dobrze wymieszać i wylać na wysmarowana blaszkę.

Krok 4

Piec ok 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

MASA 2 szklanki mleka zagotować z 5 łyżkami cukru.

Krok 6

Pozostałą szklankę mleka wymieszać z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej i 1/2 szklanki mąki tortowej i wlać do gotującego się mleka.

Krok 7

Dobrze mieszając lekko zagotować na masę budyniową.

Krok 8

Przestudzona masę utrzeć z kostką do pieczenia Kasia na jednolitą masę. Ostudzoną masę wylać na biszkopt.

Krok 9

PŁATKI Na patelnię wsypać płatki, dodać 2 łyżki Kasi, 4 łyżki cukru. Wszystko smażyć na małym ogniu cały czas mieszając do uzyskania sypkich i uprażonych płatków.

Krok 10

Ostudzone płatki wysypać na masę budyniową.Całość wstawić do lodówki, aby masa dobrze zastygła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • biszkopt z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • biszkopt z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • biszkopt z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • biszkopt z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • biszkopt z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • biszkopt z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • biszkopt z płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej