Biszkopt z ptasim mleczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Biszkopt z ptasim mleczkiem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

7 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

2 łyżeczki

ptasie mleczko:

2 opakowania

2 opakowania

2 opakowania

1 opakowanie

wierzch:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z szczyptą soli na sztywną pianę, ciągle miksując wsypywać powoli cukier, żółtka. Następnie wsypujemy przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w 170* C przez 35-40 minut.

Krok 2

Ostudzony biszkopt przekroić na 3 placki. W czasie pieczenia ciasta przygotować ptasie mleczko.

Krok 3

Galaretki (każdą z osobna) rozpuścić w szklance gorącej wody i ostudzić. Ubić śnieżkę (każdą z osobna w 120 ml mleka). Do ubitej śnieżki powoli wlewamy ostudzoną galaretkę. Odstawiamy na kilka minut do lodówki, żeby lekko stężała i taką wylewamy na pierwszy płat ciasta, przykrywamy biszkoptem i na to kolejna pianka i biszkopt. Wierzch polewamy polewą czekoladową i posypujemy płatkami migdałów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z ptasim mleczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z ptasim mleczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z ptasim mleczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z ptasim mleczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z ptasim mleczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z ptasim mleczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z ptasim mleczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej