Biszkopt z ptasim mleczkiem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

7 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

2 łyżeczki

ptasie mleczko:

2 opakowania

2 opakowania

2 opakowania

1 opakowanie

wierzch:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z szczyptą soli na sztywną pianę, ciągle miksując wsypywać powoli cukier, żółtka. Następnie wsypujemy przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w 170* C przez 35-40 minut.

Krok 2

Ostudzony biszkopt przekroić na 3 placki. W czasie pieczenia ciasta przygotować ptasie mleczko.

Krok 3

Galaretki (każdą z osobna) rozpuścić w szklance gorącej wody i ostudzić. Ubić śnieżkę (każdą z osobna w 120 ml mleka). Do ubitej śnieżki powoli wlewamy ostudzoną galaretkę. Odstawiamy na kilka minut do lodówki, żeby lekko stężała i taką wylewamy na pierwszy płat ciasta, przykrywamy biszkoptem i na to kolejna pianka i biszkopt. Wierzch polewamy polewą czekoladową i posypujemy płatkami migdałów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkopt z ptasim mleczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkopt z ptasim mleczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkopt z ptasim mleczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkopt z ptasim mleczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkopt z ptasim mleczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkopt z ptasim mleczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkopt z ptasim mleczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kostka alpejska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej