Biszkoptowa fantazja przepis – Zobacz na przepisy.pl

Biszkoptowa fantazja

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

8 sztuk

1.5 szklanki

1.5 szklanki

3 łyżki

2 łyżeczki

masa:

1 puszka

1 opakowanie

dekoracja:

2 opakowania

1 łyżeczka

1

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gdy ubita śmietana stężeje, rozsmarowujemy ją na cieście. Posypujemy odrobiną startej czekolady.

Krok 2

Śnieżki ubijamy z mlekiem na puszysty krem, dodajemy 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie.

Krok 3

Gdy trochę zastygnie, rozsmarowujemy ją na połowie ciasta i przykrywamy drugą częścią.

Krok 4

Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Brzoskwinie drobno kroimy i zalewamy galaretką.

Krok 5

Wlewamy do dużej blachy wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 25-30 min w temp. 180°C. Po upieczeniu ciasto przekrawamy na pół.

Krok 6

Ubijamy białka, dodajemy cukier, żółtka i przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Chwilę miksujemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkoptowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkoptowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkoptowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkoptowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkoptowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkoptowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkoptowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej