Biszkoptowa fantazja

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

8 sztuk

1.5 szklanki

1.5 szklanki

3 łyżki

2 łyżeczki

masa:

1 słoik

1 opakowanie

dekoracja:

2 opakowania

1 łyżeczka

1

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gdy ubita śmietana stężeje, rozsmarowujemy ją na cieście. Posypujemy odrobiną startej czekolady.

Krok 2

Śnieżki ubijamy z mlekiem na puszysty krem, dodajemy 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie.

Krok 3

Gdy trochę zastygnie, rozsmarowujemy ją na połowie ciasta i przykrywamy drugą częścią.

Krok 4

Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Brzoskwinie drobno kroimy i zalewamy galaretką.

Krok 5

Wlewamy do dużej blachy wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 25-30 min w temp. 180°C. Po upieczeniu ciasto przekrawamy na pół.

Krok 6

Ubijamy białka, dodajemy cukier, żółtka i przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Chwilę miksujemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkoptowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkoptowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkoptowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkoptowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkoptowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkoptowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkoptowa fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej