Bloczek z suszonymi owocami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

74 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 szklanki

18 łyżek

4 łyżki

1 opakowanie

8 opakowań

5 dekagramów

5 dekagramów

5 dekagramów

5 dekagramów

5 dekagramów

5 dekagramów

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewamy 18 łyżek mleka, wsypujemy cukier i dodajemy Kasię.

Krok 2

Wszystko gotujemy mieszając, żeby nie wykipiało.

Krok 3

Jak już odstawimy na chwilkę, żeby przestało wrzeć, w misce przygotowujemy resztę składników: wsypujemy mleko w proszku, olejek migdałowy, kakao i mieszamy drewnianą łyżką.

Krok 4

Do tego wlewamy naszą ugotowaną Kasię z cukrem i mlekiem. Musi być jeszcze gorąca, żeby troszkę rozpuściła nam mleko w proszku.

Krok 5

Wszystko cały czas mieszamy drewnianą łyżką.

Krok 6

Do takiej masy dodajemy pokruszone herbatniki, które mają za zadanie zagęścić nasz bloczek.

Krok 7

Dalej dosypujemy suszone owoce, rodzynki, migdały i orzechy.

Krok 8

Po wymieszaniu wykładamy masę na małą blaszkę keksówkę, posypujemy wiórkami, dociskamy dłonią, żeby było zwarte i zostawiamy do zastygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bloczek z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bloczek z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bloczek z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bloczek z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bloczek z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bloczek z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bloczek z suszonymi owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej