blok czekoladowy z orzechami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

30 dekagramów

0.5 szklanki

1.5 opakowania

1 szklanka

0.3 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka dodać Kasię, cukier, kakao i wodę - zagotować. Zdjąć z ognia i dodać mleko w proszku, pokruszone ciastka i pokrojone orzechy.

Krok 2

Masę przełożyć do blaszki keksowej, wyrównać, odstawić na kilka godzin do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej