Błyskawiczna szarlotka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

34 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 opakowanie

500 gramów

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

500 gramów

1

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki (oprócz jabłek i wiórków kokosowych) połączyć, zrobić kruszonkę.

Krok 2

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć 3/4 ciasta, na to rozłożyć jabłka starte na grubej tarce, wysypać resztę ciasta.

Krok 3

Całość posypać wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Błyskawiczna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Błyskawiczna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Błyskawiczna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Błyskawiczna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Błyskawiczna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Błyskawiczna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Błyskawiczna szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mieszaniec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej