Boca Negra przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boca Negra

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

1.2 szklanki

4

0.7

1 sztuka

300

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczki umyj, osusz, rozkrój i usuń nasionka. Posiekaj w drobniutką kosteczkę.

Krok 2

Pomarańczę przekrój na pół i wyciśnij z niej sok do rondelka, wymieszaj z 1 szklanką cukru i podgrzej mieszając, do czasu aż całkowicie się rozpuści.

Krok 3

Dodaj startą na tarce czekoladę i kawałki masła.

Krok 4

Gdy składniki połączą się z masą, wbij jajka i energicznie rozmieszaj. Zestaw z ognia, dodaj mąkę, szczyptę soli i posiekaną papryczką.

Krok 5

Foremki do zapiekania wysmaruj tłuszczem i oprósz pozostałym cukrem. Przełóż do nich czekoladowo- paprykową masę i piecz w piekarniku nagrzanym do 160-180stopni przez ok. 55minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej