
Składniki
4 sztuki
null
1.2 szklanki
4
0.7
1 sztuka
300
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczki umyj, osusz, rozkrój i usuń nasionka. Posiekaj w drobniutką kosteczkę.
Krok 2
Pomarańczę przekrój na pół i wyciśnij z niej sok do rondelka, wymieszaj z 1 szklanką cukru i podgrzej mieszając, do czasu aż całkowicie się rozpuści.
Krok 3
Dodaj startą na tarce czekoladę i kawałki masła.
Krok 4
Gdy składniki połączą się z masą, wbij jajka i energicznie rozmieszaj. Zestaw z ognia, dodaj mąkę, szczyptę soli i posiekaną papryczką.
Krok 5
Foremki do zapiekania wysmaruj tłuszczem i oprósz pozostałym cukrem. Przełóż do nich czekoladowo- paprykową masę i piecz w piekarniku nagrzanym do 160-180stopni przez ok. 55minut
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























