Boca Negra przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boca Negra

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

1.2 szklanki

4

0.7

1 sztuka

300

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczki umyj, osusz, rozkrój i usuń nasionka. Posiekaj w drobniutką kosteczkę.

Krok 2

Pomarańczę przekrój na pół i wyciśnij z niej sok do rondelka, wymieszaj z 1 szklanką cukru i podgrzej mieszając, do czasu aż całkowicie się rozpuści.

Krok 3

Dodaj startą na tarce czekoladę i kawałki masła.

Krok 4

Gdy składniki połączą się z masą, wbij jajka i energicznie rozmieszaj. Zestaw z ognia, dodaj mąkę, szczyptę soli i posiekaną papryczką.

Krok 5

Foremki do zapiekania wysmaruj tłuszczem i oprósz pozostałym cukrem. Przełóż do nich czekoladowo- paprykową masę i piecz w piekarniku nagrzanym do 160-180stopni przez ok. 55minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej