Boca Negra przepis – Zobacz na przepisy.pl

Boca Negra

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

1.2 szklanki

4

0.7

1 sztuka

300

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczki umyj, osusz, rozkrój i usuń nasionka. Posiekaj w drobniutką kosteczkę.

Krok 2

Pomarańczę przekrój na pół i wyciśnij z niej sok do rondelka, wymieszaj z 1 szklanką cukru i podgrzej mieszając, do czasu aż całkowicie się rozpuści.

Krok 3

Dodaj startą na tarce czekoladę i kawałki masła.

Krok 4

Gdy składniki połączą się z masą, wbij jajka i energicznie rozmieszaj. Zestaw z ognia, dodaj mąkę, szczyptę soli i posiekaną papryczką.

Krok 5

Foremki do zapiekania wysmaruj tłuszczem i oprósz pozostałym cukrem. Przełóż do nich czekoladowo- paprykową masę i piecz w piekarniku nagrzanym do 160-180stopni przez ok. 55minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej