Boca Negra przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boca Negra

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

1.2 szklanki

4

0.7

1 sztuka

300

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczki umyj, osusz, rozkrój i usuń nasionka. Posiekaj w drobniutką kosteczkę.

Krok 2

Pomarańczę przekrój na pół i wyciśnij z niej sok do rondelka, wymieszaj z 1 szklanką cukru i podgrzej mieszając, do czasu aż całkowicie się rozpuści.

Krok 3

Dodaj startą na tarce czekoladę i kawałki masła.

Krok 4

Gdy składniki połączą się z masą, wbij jajka i energicznie rozmieszaj. Zestaw z ognia, dodaj mąkę, szczyptę soli i posiekaną papryczką.

Krok 5

Foremki do zapiekania wysmaruj tłuszczem i oprósz pozostałym cukrem. Przełóż do nich czekoladowo- paprykową masę i piecz w piekarniku nagrzanym do 160-180stopni przez ok. 55minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boca Negra - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej