Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
5 sztuk
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
8 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem soku wyciśniętego z limonek i połówką cebuli. Gdy będzie miękkie, osącz, ostudź i podziel na mniejsze kawałki.
Krok 2
Papryczki chipotle zmiksuj z odrobiną wywaru pozostałego po gotowaniu.
Krok 3
Cebulę pokrój na krążki, czosnek posiekaj i podsmaż. Pomidory obierz ze skóry, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli razem z mięsem i papryczkami.
Krok 4
Gotuj na małym ogniu przez 5-10 minut do momentu, gdy sos zgęstniej. Dopraw do smaku i przełóż potrawę do salaterki.
Krok 5
Tortille potnij w ćwiartki i podsmaż na głębokim tłuszczu, osącz z nadmiaru oliwy na papierowym ręczniku i ułóż na półmisku. Podawaj razem z warzywnym nadzieniem, przełożoną do sosjerki śmietaną i guacamole.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej