Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

5 sztuk

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

8 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem soku wyciśniętego z limonek i połówką cebuli. Gdy będzie miękkie, osącz, ostudź i podziel na mniejsze kawałki.

Krok 2

Papryczki chipotle zmiksuj z odrobiną wywaru pozostałego po gotowaniu.

Krok 3

Cebulę pokrój na krążki, czosnek posiekaj i podsmaż. Pomidory obierz ze skóry, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli razem z mięsem i papryczkami.

Krok 4

Gotuj na małym ogniu przez 5-10 minut do momentu, gdy sos zgęstniej. Dopraw do smaku i przełóż potrawę do salaterki.

Krok 5

Tortille potnij w ćwiartki i podsmaż na głębokim tłuszczu, osącz z nadmiaru oliwy na papierowym ręczniku i ułóż na półmisku. Podawaj razem z warzywnym nadzieniem, przełożoną do sosjerki śmietaną i guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej