Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

5 sztuk

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

8 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem soku wyciśniętego z limonek i połówką cebuli. Gdy będzie miękkie, osącz, ostudź i podziel na mniejsze kawałki.

Krok 2

Papryczki chipotle zmiksuj z odrobiną wywaru pozostałego po gotowaniu.

Krok 3

Cebulę pokrój na krążki, czosnek posiekaj i podsmaż. Pomidory obierz ze skóry, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli razem z mięsem i papryczkami.

Krok 4

Gotuj na małym ogniu przez 5-10 minut do momentu, gdy sos zgęstniej. Dopraw do smaku i przełóż potrawę do salaterki.

Krok 5

Tortille potnij w ćwiartki i podsmaż na głębokim tłuszczu, osącz z nadmiaru oliwy na papierowym ręczniku i ułóż na półmisku. Podawaj razem z warzywnym nadzieniem, przełożoną do sosjerki śmietaną i guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tinga de Pollo czyli wyśmienite nadzienie z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Babka ucierana
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej