Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 kilogram

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i osusz, a następnie pokrój na kawałki. Oprósz solą i popieprz. Skrop cytryną i odłóż w chłodne miejsce.

Krok 2

Posiekaj cebulę i podsmaż.

Krok 3

Dodaj rybę, usmaż i zdejmij z patelni.

Krok 4

Na patelnię wlej białe wino, dodaj gałązkę rozmarynu. Gdy część odparuje, dodaj śmietanę. Gotuj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 5

Na koniec włóż rybę i pogotuj wszystko kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej