Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 kilogram

100 mililitrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i osusz, a następnie pokrój na kawałki. Oprósz solą i popieprz. Skrop cytryną i odłóż w chłodne miejsce.

Krok 1

Posiekaj cebulę i podsmaż.

Krok 1

Dodaj rybę, usmaż i zdejmij z patelni.

Krok 1

Na patelnię wlej białe wino, dodaj gałązkę rozmarynu. Gdy część odparuje, dodaj śmietanę. Gotuj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 1

Na koniec włóż rybę i pogotuj wszystko kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej