Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 kilogram

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i osusz, a następnie pokrój na kawałki. Oprósz solą i popieprz. Skrop cytryną i odłóż w chłodne miejsce.

Krok 2

Posiekaj cebulę i podsmaż.

Krok 3

Dodaj rybę, usmaż i zdejmij z patelni.

Krok 4

Na patelnię wlej białe wino, dodaj gałązkę rozmarynu. Gdy część odparuje, dodaj śmietanę. Gotuj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 5

Na koniec włóż rybę i pogotuj wszystko kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Lahmacun - pizza turecka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej