Składniki
0.5 opakowania
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 kilogram
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj i osusz, a następnie pokrój na kawałki. Oprósz solą i popieprz. Skrop cytryną i odłóż w chłodne miejsce.
Krok 2
Posiekaj cebulę i podsmaż.
Krok 3
Dodaj rybę, usmaż i zdejmij z patelni.
Krok 4
Na patelnię wlej białe wino, dodaj gałązkę rozmarynu. Gdy część odparuje, dodaj śmietanę. Gotuj do czasu, gdy sos zgęstnieje.
Krok 5
Na koniec włóż rybę i pogotuj wszystko kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej