Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 kilogram

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i osusz, a następnie pokrój na kawałki. Oprósz solą i popieprz. Skrop cytryną i odłóż w chłodne miejsce.

Krok 2

Posiekaj cebulę i podsmaż.

Krok 3

Dodaj rybę, usmaż i zdejmij z patelni.

Krok 4

Na patelnię wlej białe wino, dodaj gałązkę rozmarynu. Gdy część odparuje, dodaj śmietanę. Gotuj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 5

Na koniec włóż rybę i pogotuj wszystko kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w sosie śmietanowym z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej