Bośniacka szynka z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bośniacka szynka z rusztu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój na grube plastry. Następnie natnij ją wzdłuż i ubij tłuczkiem.

Krok 2

Upiecz na rozgrzanym ruszcie.

Krok 3

Cebulę posiekaj i ułóż z mięsem na półmisku. Oprósz solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bośniacka szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bośniacka szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bośniacka szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bośniacka szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bośniacka szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bośniacka szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bośniacka szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bośniacka szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej