Bośniacka szynka z rusztu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bośniacka szynka z rusztu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę pokrój na grube plastry. Następnie natnij ją wzdłuż i ubij tłuczkiem.

Krok 2

Upiecz na rozgrzanym ruszcie.

Krok 3

Cebulę posiekaj i ułóż z mięsem na półmisku. Oprósz solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bośniacka szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bośniacka szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bośniacka szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bośniacka szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bośniacka szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bośniacka szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bośniacka szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bośniacka szynka z rusztu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej