
Składniki
4 sztuki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
4 łyżki
4 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na gorący wywar z jarzyn wrzuć drobno pokrojone ziemniaki i brokuły. Gotuj przez 15 minut. Do momentu aż składniki będą miękkie.
Krok 2
Gotowe rozbij w malakserze.
Krok 3
Przelej do garczka, zaciągnij śmietaną, dopraw i zagotuj.
Krok 4
Ściągnij z ognia sypiemy starty ser i podaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej