Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
70 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 opakowania

1 łyżka

2 sztuki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon. Następnie odetnij końcówki (możesz je przeznaczyć do innej potrawy), a środkową część pokrój na grube plastry. Każdy z nich lekko spłaszcz i uformuj w dłoniach w medalion.

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - Krok 1

Krok 2

W moździerzu rozkrusz najpierw pieprz Knorr a potem dodaj czosnek wlej oliwę i dodaj przyprawę Knorr. Wszystko połącz.

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - Krok 2

Krok 3

Natrzyj mięso marynatą i odstaw w temperaturze pokojowej na 20 minut.

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - Krok 3

Krok 4

Teraz smaż na patelni przez 6-8 minut z każdej strony. Polędwiczka wieprzowa powinna być lekko różowa w środku. Przed podaniem udekoruj danie gałązkami rozmarynu.

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem

Mięso oczyść z błon. Następnie odetnij końcówki (możesz je przeznaczyć do innej potrawy), a środkową część pokrój na grube plastry. Każdy z nich lekko spłaszcz i uformuj w dłoniach w medalion.