Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
70 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 opakowania

1 łyżka

2 sztuki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon. Następnie odetnij końcówki (możesz je przeznaczyć do innej potrawy), a środkową część pokrój na grube plastry. Każdy z nich lekko spłaszcz i uformuj w dłoniach w medalion.

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - Krok 1

Krok 2

W moździerzu rozkrusz najpierw pieprz Knorr a potem dodaj czosnek wlej oliwę i dodaj przyprawę Knorr. Wszystko połącz.

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - Krok 2

Krok 3

Natrzyj mięso marynatą i odstaw w temperaturze pokojowej na 20 minut.

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - Krok 3

Krok 4

Teraz smaż na patelni przez 6-8 minut z każdej strony. Polędwiczka wieprzowa powinna być lekko różowa w środku. Przed podaniem udekoruj danie gałązkami rozmarynu.

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem

Mięso oczyść z błon. Następnie odetnij końcówki (możesz je przeznaczyć do innej potrawy), a środkową część pokrój na grube plastry. Każdy z nich lekko spłaszcz i uformuj w dłoniach w medalion.