Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem
łatwe
98 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
0.5 opakowania
1 łyżka
2 sztuki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon. Następnie odetnij końcówki (możesz je przeznaczyć do innej potrawy), a środkową część pokrój na grube plastry. Każdy z nich lekko spłaszcz i uformuj w dłoniach w medalion.

Krok 2
W moździerzu rozkrusz najpierw pieprz Knorr a potem dodaj czosnek wlej oliwę i dodaj przyprawę Knorr. Wszystko połącz.

Krok 3
Natrzyj mięso marynatą i odstaw w temperaturze pokojowej na 20 minut.

Krok 4
Teraz smaż na patelni przez 6-8 minut z każdej strony. Polędwiczka wieprzowa powinna być lekko różowa w środku. Przed podaniem udekoruj danie gałązkami rozmarynu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej