Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

65 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 opakowania

1 łyżka

2 sztuki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon. Następnie odetnij końcówki (możesz je przeznaczyć do innej potrawy), a środkową część pokrój na grube plastry. Każdy z nich lekko spłaszcz i uformuj w dłoniach w medalion.

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - Krok 1

Krok 2

W moździerzu rozkrusz najpierw pieprz Knorr a potem dodaj czosnek wlej oliwę i dodaj przyprawę Knorr. Wszystko połącz.

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - Krok 2

Krok 3

Natrzyj mięso marynatą i odstaw w temperaturze pokojowej na 20 minut.

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - Krok 3

Krok 4

Teraz smaż na patelni przez 6-8 minut z każdej strony. Polędwiczka wieprzowa powinna być lekko różowa w środku. Przed podaniem udekoruj danie gałązkami rozmarynu.

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej