Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
70 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 opakowania

1 łyżka

2 sztuki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon. Następnie odetnij końcówki (możesz je przeznaczyć do innej potrawy), a środkową część pokrój na grube plastry. Każdy z nich lekko spłaszcz i uformuj w dłoniach w medalion.

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - Krok 1

Krok 2

W moździerzu rozkrusz najpierw pieprz Knorr a potem dodaj czosnek wlej oliwę i dodaj przyprawę Knorr. Wszystko połącz.

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - Krok 2

Krok 3

Natrzyj mięso marynatą i odstaw w temperaturze pokojowej na 20 minut.

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - Krok 3

Krok 4

Teraz smaż na patelni przez 6-8 minut z każdej strony. Polędwiczka wieprzowa powinna być lekko różowa w środku. Przed podaniem udekoruj danie gałązkami rozmarynu.

Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem Włoskie medaliony z pieprzem i rozmarynem

Mięso oczyść z błon. Następnie odetnij końcówki (możesz je przeznaczyć do innej potrawy), a środkową część pokrój na grube plastry. Każdy z nich lekko spłaszcz i uformuj w dłoniach w medalion.