
Składniki
6 łyżek
1 sztuka
500 gramów
4 łyżki
250 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mango wyjmij z puszki, a zalewę pozostaw. Pędy bambusa pokrój w paski.
Krok 2
Paprykę pokrój w kosteczkę, a pora na krążki. Mango rozdrobnij. Wszystkie składniki przełóż do miski.
Krok 3
Sos sojowy wymieszaj z olejem, 4 łyżkami zalewy z mango i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 4
Dodaj sos do sałatki i wymieszaj. Podawaj posypane kiełkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































