Chleb z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb z papryką

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

60 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wsypujemy do miski. Na środku robimy zagłębienie. Dodajemy pokruszone drożdże, wsypujemy cukier i wlewamy odrobinę wody. Delikatnie mieszamy do uzyskania zaczynu. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Krok 2

Mąkę z zaczynem zagniatamy ze szklanką ciepłej wody na gładkie ciasto. Solimy. Wlewamy olej i wyrabiamy jeszcze kilka minut. Ponownie odstawiamy na około 15 minut.

Krok 3

Papryki myjemy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w małą kostkę. Następnie dodajemy do ciasta i mieszamy .

Krok 4

Z ciasta formujemy 3 jednakowej długości wałki. Splatamy ze sobą i wkładamy do posmarowanej olejem keksówki . Ponownie odstawiamy na około 20 minut. Pieczemy 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywne placuszki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej