Chleb z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb z papryką

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

60 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wsypujemy do miski. Na środku robimy zagłębienie. Dodajemy pokruszone drożdże, wsypujemy cukier i wlewamy odrobinę wody. Delikatnie mieszamy do uzyskania zaczynu. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Krok 2

Mąkę z zaczynem zagniatamy ze szklanką ciepłej wody na gładkie ciasto. Solimy. Wlewamy olej i wyrabiamy jeszcze kilka minut. Ponownie odstawiamy na około 15 minut.

Krok 3

Papryki myjemy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w małą kostkę. Następnie dodajemy do ciasta i mieszamy .

Krok 4

Z ciasta formujemy 3 jednakowej długości wałki. Splatamy ze sobą i wkładamy do posmarowanej olejem keksówki . Ponownie odstawiamy na około 20 minut. Pieczemy 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej