Chleb z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb z papryką

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

60 dekagramów

10 dekagramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wsypujemy do miski. Na środku robimy zagłębienie. Dodajemy pokruszone drożdże, wsypujemy cukier i wlewamy odrobinę wody. Delikatnie mieszamy do uzyskania zaczynu. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Krok 2

Mąkę z zaczynem zagniatamy ze szklanką ciepłej wody na gładkie ciasto. Solimy. Wlewamy olej i wyrabiamy jeszcze kilka minut. Ponownie odstawiamy na około 15 minut.

Krok 3

Papryki myjemy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w małą kostkę. Następnie dodajemy do ciasta i mieszamy .

Krok 4

Z ciasta formujemy 3 jednakowej długości wałki. Splatamy ze sobą i wkładamy do posmarowanej olejem keksówki . Ponownie odstawiamy na około 20 minut. Pieczemy 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej