
Składniki
2 kilogramy
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki umyłam . Oczyściłam

Krok 2
Chrupery z kurczaka wsypałam do miseczki każdą pałkę obtoczyłam w panierce . Przygotowałam naczynie żaroodporne zalałam rosołem drobiowym centymetr od dna i ukladalam pałki w panierce .

Krok 3
Ziemniaki umyłam obrałam ze skórki pokroiłam w ćwiartki i ugotowałam . Chrupery podawałam z ziemniakami . Piekłam około godziny podlewając bulionem drobiowym knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej