Chropery z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chropery z ziemniakami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki umyłam . Oczyściłam

Chropery z ziemniakami  - Krok 1

Krok 2

Chrupery z kurczaka wsypałam do miseczki każdą pałkę obtoczyłam w panierce . Przygotowałam naczynie żaroodporne zalałam rosołem drobiowym centymetr od dna i ukladalam pałki w panierce .

Chropery z ziemniakami  - Krok 2

Krok 3

Ziemniaki umyłam obrałam ze skórki pokroiłam w ćwiartki i ugotowałam . Chrupery podawałam z ziemniakami . Piekłam około godziny podlewając bulionem drobiowym knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chropery z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chropery z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chropery z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chropery z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chropery z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chropery z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chropery z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chropery z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Łosoś w galarecie
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej