
Składniki
2 kilogramy
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki umyłam . Oczyściłam

Krok 2
Chrupery z kurczaka wsypałam do miseczki każdą pałkę obtoczyłam w panierce . Przygotowałam naczynie żaroodporne zalałam rosołem drobiowym centymetr od dna i ukladalam pałki w panierce .

Krok 3
Ziemniaki umyłam obrałam ze skórki pokroiłam w ćwiartki i ugotowałam . Chrupery podawałam z ziemniakami . Piekłam około godziny podlewając bulionem drobiowym knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej