Chropery z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chropery z ziemniakami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki umyłam . Oczyściłam

Chropery z ziemniakami  - Krok 1

Krok 2

Chrupery z kurczaka wsypałam do miseczki każdą pałkę obtoczyłam w panierce . Przygotowałam naczynie żaroodporne zalałam rosołem drobiowym centymetr od dna i ukladalam pałki w panierce .

Chropery z ziemniakami  - Krok 2

Krok 3

Ziemniaki umyłam obrałam ze skórki pokroiłam w ćwiartki i ugotowałam . Chrupery podawałam z ziemniakami . Piekłam około godziny podlewając bulionem drobiowym knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chropery z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chropery z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chropery z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chropery z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chropery z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chropery z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chropery z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chropery z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej