Ciasteczka fudge

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

773

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

30 dekagramów

100 gramów

30 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy przebrać, trochę zostawić do dekoracji a pozostałe posiekać.

Krok 2

Czekoladę zetrzeć na tarce. W rondelku zagotować 100 ml wody z cukrem. Po 10 min. gotowania dodać Kasię i czekoladę. Gotować 10 min, cały czas mieszając, po czym zdjąć z ognia, starannie wymieszać z przesianym przez sitko mlekiem w proszku i szybko utrzeć składniki na gładką masę.

Krok 3

Do jeszcze ciepłej masy wsypać posiekane orzechy i dokładnie wymieszać. Wyłożyć masę równą, niezbyt grubą warstwą do formy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać wierzch nożem, udekorować orzechami i odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Gdy masa całkowicie zastygnie, pokroić ją na małe sześcianiki. Można umieścić je w ułożonych na tacy papierowych foremkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka fudge - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka fudge - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka fudge - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka fudge - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka fudge - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka fudge - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka fudge - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej