Ciastka digestive

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

10

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

185 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

175 gramów

50 gramów

50 gramów

6 łyżek

100 gramów

4 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do jednego naczynia dodaj płatki owsiane do nich obie mąki, pokrojoną Kasię, cukier, proszek do pieczenia, sól i mleko. Całość zmiksuj za pomocą blendera. Ciasto powinno być lepkie na tyle, że dasz rade zagnieść je w jedną kulę.

Krok 2

Ciasto rozwałkuj na placek grubości ok. 4 mm. Za pomocą szklanki wykrawaj z niego placuszki. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po ok. 15 minutach ciastka digestive będą gotowe.

Krok 3

Przepis możesz nieco urozmaicić, rozsmarowując na upieczonych herbatnikach warstwę rozpuszczonej wcześniej czekolady lub posypując płatkami soli. Można posmarować czekolada.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka digestive  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka digestive  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka digestive  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka digestive  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka digestive  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka digestive  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka digestive  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej