Ciastka dla maluszków

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

334

37 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 sztuki

250 gramów

1 szklanka

1 łyżeczka

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj jaja z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Dodaj Kasię, wymieszaj.

Krok 3

Dodaj mąkę i proszek do pieczenia, zagnieć ciasto .

Krok 4

Ciasto przepuścić przez maszynkę do mięsa-przez grube sitko i wyłóż odcinki na blachę.

Krok 5

Pieczemy w temp. ok. 220 stopni do złotego brązu

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka dla maluszków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka dla maluszków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka dla maluszków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka dla maluszków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka dla maluszków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka dla maluszków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka dla maluszków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej