Ciastka kukurydziane

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 szklanki

2 łyżeczki

5 szklanek

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię roztopić i ostudzić.

Krok 2

Jajka utrzeć z cukrem i stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ostudzoną Kasią.

Krok 3

Dokładnie wymieszać.

Krok 4

Następnie dodać płatki kukurydziane, czekoladę i orzechy.

Krok 5

Ponownie wymieszać (najlepiej ręcznie).

Krok 6

Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.

Krok 7

Ściskamy i lekko spłaszczamy.

Krok 8

Ciastka układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 15 min. w temp. 180 st.C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej