Ciastka kukurydziane

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 szklanki

3 szklanki

2 łyżeczki

5 szklanek

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię roztopić i ostudzić.

Krok 2

Jajka utrzeć z cukrem i stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ostudzoną Kasią.

Krok 3

Dokładnie wymieszać.

Krok 4

Następnie dodać płatki kukurydziane, czekoladę i orzechy.

Krok 5

Ponownie wymieszać (najlepiej ręcznie).

Krok 6

Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.

Krok 7

Ściskamy i lekko spłaszczamy.

Krok 8

Ciastka układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 15 min. w temp. 180 st.C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

Zobacz również