Ciastka ryżowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

334

50 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

25 dekagramów

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami.

Krok 2

Następnie wymieszać z kleikiem.

Krok 3

Białka ubić na sztywną pianę, lekko połączyć z ciastem.

Krok 4

Kłaść na posmarowaną blachę.

Krok 5

Upiec na złoty kolor w temperaturze 190C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej