ciastka ze szprycy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

673

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

250 gramów

450 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wykonanie:Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka i cukier waniliowy.Następnie wsypać przesianą mąkę i wmieszać drewnianą łyżką aż do uzyskania twardego ciasta.

Krok 2

Przełożyć do szprycy i wyciskać ciasteczka.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok 12-15 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ciastka ze szprycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ciastka ze szprycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ciastka ze szprycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ciastka ze szprycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ciastka ze szprycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ciastka ze szprycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ciastka ze szprycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Krokiety z szynki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej