Ciasto bawarskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto bawarskie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnuszka wlać sok z cytryny, wodę, dodać cukier i pokrojone na plasterki banany. Wszystko razem gotować kilka minut, po czym odsączyć i rozgnieść.Syrop zostawić. Żelatynę namoczyć w wodzie, rozpuścić w syropie i zmieszać z rozgniecionymi bananami. Żółtka połączyć z cukrem i również połączyć z rozgniecionymi bananami. Białka ubić na sztywna piane dodając szczyptę soli. Do masy bananowej dodać śmietanę i delikatnie mieszając dodawać powoli piane z białek. Przygotować okrągłą blaszkę, ułożyć na jej dnie herbatniki. Czekoladę podgrzać i polać nią herbatniki. Gdy czekolada skrzepnieje położyć na nią masę bananowa i wstawić do lodówki na 23 godziny.Przed podaniem podgrzać dżem owocowy i posmarować nim wierzch ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto bawarskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto bawarskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Prosta sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej