ciasto cytrynowo- jogurtowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

ciasto cytrynowo- jogurtowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

1 szklanka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

9 mililitrów

wierzch:

3 gramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlać olej, jogurt, sok z cytryny, dodać jajka, skórkę cytrynową, aromat cytrynowy, cukier i wszystko zmiksować, aż będzie jednolita masa.

Krok 2

Do drugiej miski przesiać mąkę, proszek, sodę, cukier waniliowy i wymieszać łyżką.

Krok 3

Suche składniki wsypywać stopniowo do mokrych, mieszając łyżką lub mikserem.

Krok 4

Ciasto przełożyć do formy uprzednio wysmarowanej Kasią i obsypaną bułką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ciasto cytrynowo- jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ciasto cytrynowo- jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ciasto cytrynowo- jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ciasto cytrynowo- jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ciasto cytrynowo- jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ciasto cytrynowo- jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ciasto cytrynowo- jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej