ciasto cytrynowo- jogurtowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

1 szklanka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

9 mililitrów

wierzch:

3 gramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlać olej, jogurt, sok z cytryny, dodać jajka, skórkę cytrynową, aromat cytrynowy, cukier i wszystko zmiksować, aż będzie jednolita masa.

Krok 2

Do drugiej miski przesiać mąkę, proszek, sodę, cukier waniliowy i wymieszać łyżką.

Krok 3

Suche składniki wsypywać stopniowo do mokrych, mieszając łyżką lub mikserem.

Krok 4

Ciasto przełożyć do formy uprzednio wysmarowanej Kasią i obsypaną bułką i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ciasto cytrynowo- jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ciasto cytrynowo- jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ciasto cytrynowo- jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ciasto cytrynowo- jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ciasto cytrynowo- jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ciasto cytrynowo- jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ciasto cytrynowo- jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej