Ciasto czekoladowo - gruszkowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

334 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

10 dekagramów

10 dekagramów

1 łyżeczka

3 sztuki

20 dekagramów

1 łyżka

1 łyżeczka

50 mililitrów

0.5 kilograma

masa:

500 mililitrów

2 łyżki

2 opakowania

50 mililitrów

dekoracja:

25 łyżeczek

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodawać po jednym jajku.

Krok 2

Miksując dodawać mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia oraz dolewać mleko.

Krok 3

Całość miksować na gładką masę.

Krok 4

Ciasto nałożyć do blaszki o wym. 30 x 35 cm.

Krok 5

Następnie pokroić gruszki w grube plastry i ułożyć na cieście.

Krok 6

Piec 45 min. w temp. 180 st.

Krok 7

Schłodzoną śmietanę ubić mikserem, wsypać cukier puder wymieszany z śmietan-fix.

Krok 8

Ubijać do uzyskania sztywnej masy.

Krok 9

Cukier puder wymieszać z kakao i przesiać na ciasto, dekorować ornamentami z czekolady lub innymi.

Krok 10

Ciasto wstawić do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto czekoladowo - gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto czekoladowo - gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto czekoladowo - gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto czekoladowo - gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto czekoladowo - gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto czekoladowo - gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto czekoladowo - gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
12 osób ogląda przepis:
Zebra
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej