Ciasto Gargamel

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

1 szklanka

25 dekagramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 opakowanie

1.5 szklanki

1 szklanka

25 dekagramów

wkładka:

4 sztuki

0.75 szklanki

25 dekagramów

1 łyżeczka

4 sztuki

25 dekagramów

masa:

25 dekagramów

1 szklanka

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto piernikowe: Kasię utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku i pozostałe składniki.

Krok 2

Na końcu wmieszać ubitą na sztywno pianę z białek.

Krok 3

Ciasto podzielić i upiec 2 placki.

Krok 4

Wkładka: Jabłka obrać, pokroić w kostkę, zasypać cukrem i pozostawić na pół godziny.

Krok 5

Następnie dodać bakalie, żółtka, mąkę wymieszaną z sodą, a na końcu pianę z białek.

Krok 6

Upiec.

Krok 7

Masa: Kasię utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na pulchną masę.

Krok 8

Stopniowo łączyć ze śmietaną.

Krok 9

Podzielić na dwie części.

Krok 10

Przełożenie ciasta: Piernik - część masy - wkładka - druga część masy - piernik - wierzch udekorować polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Gargamel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Gargamel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Gargamel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Gargamel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Gargamel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Gargamel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Gargamel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tort Ajerkoniakowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej