Fondue owocowe z sosem jogurtowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fondue owocowe z sosem jogurtowym

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

heart
120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

200 mililitrów

200 mililitrów

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto, mieszając w tym celu Fix Knorr Chili con carne z 200 mililitrami mleka, mąką i jajkiem.

Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - Krok 1

Krok 2

W niezbyt szerokim garnku rozgrzej olej.

Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - Krok 2

Krok 3

Owoce obierz, pokrój w dużą kostkę i ponabijaj na końcówki patyków do szaszłyków.

Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - Krok 3

Krok 4

Zanurzając owoce w cieście, wkładaj je do rozgrzanego tłuszczu i smaż na złoty kolor.

Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - Krok 4

Krok 5

Smażone owoce oprósz cukrem pudrem i podawaj z sosem jogurtowym.

Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fondue owocowe z sosem jogurtowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fondue owocowe z sosem jogurtowym Fondue owocowe z sosem jogurtowym

Fondue owocowe z sosem jogurtowym