Ciasto śliwkowe z białą czekoladą

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

8 łyżeczek

120 gramów

50 gramów

4 sztuki

50 gramów

250 gramów

60 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić Kasię z cukrem na puszystą masę i stopniowo dodawać jajka.

Krok 2

Następnie dodać mąkę i gdy wszystko zostanie dobrze wymieszane dodać mielone migdały i owsiankę. Na koniec dodawać po łyżeczce soku.

Krok 3

Piec w temperaturze 170 stopni około 60 minut (czasem 70 minut). Po upieczeniu ciasto musi ostygnąć tak, by było letnie.

Krok 4

W tym czasie rozpuścić białą czekoladę i gdy będzie już letnia i gęsta, polać nią ciasto. Najlepsze jest po 2 dniach, gdy całe przejdzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto śliwkowe z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto śliwkowe z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto śliwkowe z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto śliwkowe z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto śliwkowe z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto śliwkowe z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto śliwkowe z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej