Ciasto Świętego Mikołaja

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

354

58 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

35 dekagramów

4 łyżki

1 opakowanie

3 sztuki

3 sztuki

10 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Osobno utrzeć margarynę z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 3

Dodawać stopniowo mąkę i jajka.

Krok 4

Wszystko ucierać do uzyskanie puszystej masy.

Krok 5

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać sok z cytryny, skórkę i orzechy.

Krok 6

Wszystko wymieszać delikatnie łyżką.

Krok 7

Wlać do średniej formy, najlepiej ze świątecznym wzorem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Świętego Mikołaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Świętego Mikołaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Świętego Mikołaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Świętego Mikołaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Świętego Mikołaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Świętego Mikołaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Świętego Mikołaja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Raffaello
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej