Ciasto z bananami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

2 szklanki

0.33 szklanki

5 sztuk

1.5 szklanki

1 opakowanie

1 łyżka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, aromatem i jajkami.

Krok 2

Dodać mąki, wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao.

Krok 3

Wyłożyć do podłużnej wysmarowanej Kasią formy połowę ciasta, na niej obrane banany i resztę ciasta.

Krok 4

Piec ok. 1 godziny w 220 stopniach C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasto z bananamiCiasto z bananami

Puszyste, słodkie, z dodatkiem pysznych owoców – ciasto bananowe jest doskonałym sposobem na przekąskę po obiedzie lub drugie śniadanie w pracy. Jego przygotowanie rozpocznij od utarcia kostki do pieczenia z cukrem wanilinowym – dodaj jeszcze aromat rumowy oraz jajka. Wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie wsyp sugerowaną ilość mąki oraz proszku do pieczenia i kakao. Po ponownym wymieszaniu przełóż połowę ciasta do podłużnej brytfanki, ułóż pokrojone wcześniej banany i zalej pozostałą częścią mieszanki. Rozgrzej piekarnik i piecz w nim placek przez około godzinę, zwracając uwagę, żeby się nie przypalił. Kiedy będzie już gotowy, odstaw go na moment do ostygnięcia. Słodkim urozmaiceniem ciasta będzie polewa czekoladowa wykonana z różnych rodzajów czekolady lub lukier. Świetny efekt uzyskasz również, gdy na jego wierzchu rozprowadzisz sos z ulubionych owoców. Z czym podawać ciasto z bananami? W letnie dni sprawdzi się lemoniada, a w zimowe – ciepła herbata lub gorące mleko. Udanego pieczenia!