Ciasto z budyniem i jabłkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

290 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3.5 szklanki

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 opakowanie

2 łyżki

2 opakowania

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, cukru, Kasi, jajek, proszku i cukru waniliowego zagnieść ciasto.

Krok 2

Połowę ciasta wyłożyć na blachę, drugą włożyć do zamrażalnika na 1 godz.

Krok 3

Na połowie ciasta ułożyć jabłka pokrojone w plasterki bądź starte na tarce.

Krok 4

Na to wyłożyć budyń ugotowany z 3 szklanek mleka.

Krok 5

Na budyń położyć drugą część ciasta (można zetrzeć na tarce lub pokroić na paski i ułożyć kratkę)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z budyniem i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z budyniem i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z budyniem i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z budyniem i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z budyniem i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z budyniem i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z budyniem i jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej