Ciasto z gruszkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

125 gramów

1 szklanka

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 sztuka

masa:

0.5 szklanki

100 gramów

3 sztuki

0.5 szklanki

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zagnieść z 1 jajkiem, żółtkiem, Kasią, cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Schłodzić, rozwałkować, przełożyć do tortownicy, nakłuć i piec 10 min w temp. 200*C.

Krok 3

Gruszki obrać, pokroić w plastry. Upieczone ciasto posmarować dżemem, a następnie wyłożyć gruszki.

Krok 4

Przykryć kremówką ubitą z 3 jajkami i cukrem.

Krok 5

Posypać płatkami migdałowymi i zapiekać 30 min w temp.180.c.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej