Ciasto z gruszkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1095

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 łyżeczka

1 szklanka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

masa:

0.5 szklanki

100 gramów

500 gramów

3 sztuki

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zagnieść z 1 jajkiem, żółtkiem, Kasią, cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Schłodzić, rozwałkować, przełożyć do tortownicy, nakłuć i piec 10 min w temp. 200*C.

Krok 3

Gruszki obrać, pokroić w plastry. Upieczone ciasto posmarować dżemem, a następnie wyłożyć gruszki.

Krok 4

Przykryć kremówką ubitą z 3 jajkami i cukrem.

Krok 5

Posypać płatkami migdałowymi i zapiekać 30 min w temp.180.c.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej