Ciasto z jabłkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

99

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

20 dekagramów

3 sztuki

0.5 szklanki

1.5 szklanki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 kilogram

kruszonka:

20 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, dodać całe jajka i mąkę z proszkiem. Wyrobić to na gładką masę (ja wrzucam wszystkie składniki do robota kuchennego i gotowe).

Krok 2

Wyłożyć ciasto na okrągłą formę tortową.

Krok 3

Jabłka obrać i oczyścić środki, pokroić w półksiężyce i układać na cieście.

Krok 4

Można posypać lekko cynamonem.

Krok 5

Składniki na kruszonkę delikatnie wyrobić i posypać ciasto ;) Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej