Ciasto z jabłkami na maślance

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

891

53 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 szklanka

3 sztuki

1 szklanka

0.5 szklanki

2.5 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżeczki

1 opakowanie

1 szklanka

kruszonka:

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić cukier i jajka mikserem, następnie dodać szklankę maślanki i oleju.

Krok 2

Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać ją do ciasta, na końcu wsypać cukier waniliowy, cynamon, orzechy włoskie, dodać kilka kropel olejku waniliowego.

Krok 3

Wylać ciasto na wysmarowaną blachę i pokłaść na nie jabłka pokrojone w plasterki.

Krok 4

Wszystkie składniki na kruszonkę zagnieść.

Krok 5

Rozkruszyć na jabłkach. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z jabłkami na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z jabłkami na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z jabłkami na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z jabłkami na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z jabłkami na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z jabłkami na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z jabłkami na maślance - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej