Ciasto z jagodami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

310

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

4 sztuki

0.75 szklanki

6 łyżek

1

60 dekagramów

1

1.5 łyżeczki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce opłukać, osączyć.

Krok 2

Jajka ubić z cukrem, wlać 2 łyżki wody, esencję rumową , olej i przez chwilę ubijać.

Krok 3

Wsypać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i starannie wymieszać.

Krok 4

Ciasto włożyć na wysmarowaną Kasią blachę średniej wielkości i przykryć owocami.

Krok 5

Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec, aż ciasto zacznie odstawać od ścianek formy (około 30 min).

Krok 6

Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej