Ciasto z kremem ajerkoniak, owocami i herbatnikami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

krem:

300 mililitrów

1 opakowanie

0.5 litra

1 opakowanie

2 łyżeczki

wierzch:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt wedle ulubionego przepisu.

Krok 2

Krem ajerkoniak zmiksować z 300 ml zimnego mleka, rozsmarować na biszkopcie, na kremie poukładać mandarynki lub brzoskwinie.

Krok 3

Z 0,5 l śmietany ubić, rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny, dodać na końcu ubijania.

Krok 4

Wylać na owoce, poukładać herbatniki namoczone w soku lub w wódce, polać polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z kremem ajerkoniak, owocami i herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z kremem ajerkoniak, owocami i herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z kremem ajerkoniak, owocami i herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z kremem ajerkoniak, owocami i herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z kremem ajerkoniak, owocami i herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z kremem ajerkoniak, owocami i herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z kremem ajerkoniak, owocami i herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pyszny tort w 15 minut
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej