Ciasto z kremem ajerkoniak, owocami i herbatnikami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ciasto z kremem ajerkoniak, owocami i herbatnikami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

krem:

300 mililitrów

1 opakowanie

0.5 litra

1 opakowanie

2 łyżeczki

wierzch:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt wedle ulubionego przepisu.

Krok 2

Krem ajerkoniak zmiksować z 300 ml zimnego mleka, rozsmarować na biszkopcie, na kremie poukładać mandarynki lub brzoskwinie.

Krok 3

Z 0,5 l śmietany ubić, rozpuścić 2 łyżeczki żelatyny, dodać na końcu ubijania.

Krok 4

Wylać na owoce, poukładać herbatniki namoczone w soku lub w wódce, polać polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z kremem ajerkoniak, owocami i herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z kremem ajerkoniak, owocami i herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z kremem ajerkoniak, owocami i herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z kremem ajerkoniak, owocami i herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z kremem ajerkoniak, owocami i herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z kremem ajerkoniak, owocami i herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z kremem ajerkoniak, owocami i herbatnikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej