Ciasto z morelami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

18

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

12.5 dekagrama

4 sztuki

2 łyżeczki

0.5 szklanki

3 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

1 szczypta

0.5 kilograma

kruszonka:

20 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, solą, rumem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Dodawać po jednym jajku i po trochu rum.

Krok 3

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać po trochu do masy jajecznej, cały czas ucierając.

Krok 4

Dodać śmietanę.

Krok 5

Ciasto powinno być dość gęste.

Krok 6

Ciasto włożyć do formy i na wierzch dać morele.

Krok 7

Przygotować kruszonkę.

Krok 8

Dokładnie wymieszać w misce wszystkie składniki i rozkruszyć, posypać na morele.

Krok 9

Piekarnik nagrzać do 175 stopni C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej