Ciasto z ptasim mleczkiem i galaretką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.75 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

2 łyżeczki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

12 sztuk

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: ubić pianę z białek z dodatkiem cukru.

Krok 2

Żółtka z octem i proszkiem do pieczenia wymieszać i dodać do piany.

Krok 3

Dodawać po trochu mąkę.

Krok 4

Wymieszać delikatnie.

Krok 5

Wylać do prostokątnej formy i piec ok. 25 minut w 170*C.

Krok 6

Ciasto wystudzić i nasączyć zalewą z ananasów.

Krok 7

Galaretkę zieloną rozpuścić w pół szklanki gorącej wody i ostudzić.

Krok 8

Śnieżkę przygotować wg instrukcji na opakowaniu.

Krok 9

Galaretkę wlać do Śnieżki i masę wylać na biszkopt.

Krok 10

Schłodzić godzinę.

Krok 11

Na wierzchu rozłożyć plasterki ananasów.

Krok 12

W środek każdego ananasa włożyć wisienkę.

Krok 13

Całość zalać czerwoną galaretką przygotowaną wg instrukcji na opakowaniu.

Krok 14

Odstawić do stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z ptasim mleczkiem i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z ptasim mleczkiem i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z ptasim mleczkiem i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z ptasim mleczkiem i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z ptasim mleczkiem i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z ptasim mleczkiem i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z ptasim mleczkiem i galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej