Conchiglioni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Conchiglioni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

sos:

1 sztuka

null

500 gramów

null

null

null

0.5 szklanki

3 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

null

3 łyżki

null

250 gramów

60 gramów

1 łyżka

18 sztuk

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj z odrobiną oleju. Odcedź i ułoż naœ ściereczce.

Krok 2

Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle, dodaj pokrojoną w kostkę szynkę i smaż 4 minuty.

Krok 3

Pieczarki pokrój i smaż do odparowania wody.

Krok 4

Zdejmij z ognia, dodaj ricottę, natkę, bazylię, dopraw solą i pieprzem. Sos wylej do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Makaron nadziej farszem, ułóż w naczyniu, posyp parmezanem i piecz 20 minut w 180 stopniach.

Krok 6

Przygotuj sos: posiekaj cebulę i czosnek następnie podsmażyć na oliwie, dodaj natkę i zmiksowane pomidory. Gotuj kilka minut, dopraw chilli, solą i cukrem do smaku. Polej sosem zapieczony makaron.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej