Conchiglioni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Conchiglioni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

sos:

0.5 litra

18 sztuk

1 łyżka

60 gramów

250 gramów

null

3 łyżki

null

1 łyżka

2 sztuki

3 sztuki

0.5 szklanki

null

null

null

500 gramów

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj z odrobiną oleju. Odcedź i ułoż naœ ściereczce.

Krok 2

Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle, dodaj pokrojoną w kostkę szynkę i smaż 4 minuty.

Krok 3

Pieczarki pokrój i smaż do odparowania wody.

Krok 4

Zdejmij z ognia, dodaj ricottę, natkę, bazylię, dopraw solą i pieprzem. Sos wylej do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Makaron nadziej farszem, ułóż w naczyniu, posyp parmezanem i piecz 20 minut w 180 stopniach.

Krok 6

Przygotuj sos: posiekaj cebulę i czosnek następnie podsmażyć na oliwie, dodaj natkę i zmiksowane pomidory. Gotuj kilka minut, dopraw chilli, solą i cukrem do smaku. Polej sosem zapieczony makaron.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej