Conchiglioni

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

sos:

1 sztuka

null

500 gramów

null

null

null

0.5 szklanki

3 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

null

3 łyżki

null

250 gramów

60 gramów

1 łyżka

18 sztuk

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj z odrobiną oleju. Odcedź i ułoż naœ ściereczce.

Krok 2

Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle, dodaj pokrojoną w kostkę szynkę i smaż 4 minuty.

Krok 3

Pieczarki pokrój i smaż do odparowania wody.

Krok 4

Zdejmij z ognia, dodaj ricottę, natkę, bazylię, dopraw solą i pieprzem. Sos wylej do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Makaron nadziej farszem, ułóż w naczyniu, posyp parmezanem i piecz 20 minut w 180 stopniach.

Krok 6

Przygotuj sos: posiekaj cebulę i czosnek następnie podsmażyć na oliwie, dodaj natkę i zmiksowane pomidory. Gotuj kilka minut, dopraw chilli, solą i cukrem do smaku. Polej sosem zapieczony makaron.

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej