Conchiglioni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Conchiglioni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

sos:

1 sztuka

null

500 gramów

null

null

null

0.5 szklanki

3 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

null

3 łyżki

null

250 gramów

60 gramów

1 łyżka

18 sztuk

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj z odrobiną oleju. Odcedź i ułoż naœ ściereczce.

Krok 2

Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle, dodaj pokrojoną w kostkę szynkę i smaż 4 minuty.

Krok 3

Pieczarki pokrój i smaż do odparowania wody.

Krok 4

Zdejmij z ognia, dodaj ricottę, natkę, bazylię, dopraw solą i pieprzem. Sos wylej do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Makaron nadziej farszem, ułóż w naczyniu, posyp parmezanem i piecz 20 minut w 180 stopniach.

Krok 6

Przygotuj sos: posiekaj cebulę i czosnek następnie podsmażyć na oliwie, dodaj natkę i zmiksowane pomidory. Gotuj kilka minut, dopraw chilli, solą i cukrem do smaku. Polej sosem zapieczony makaron.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Conchiglioni  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej