Cukinia z wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia z wątróbką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 kilogram

3 łyżki

1 szczypta

125 mililitrów

3 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Cukinię umyj i pokrój w grube plastry.

Krok 2

Umyj wątróbkę, oczyść i osusz papierowym ręcznikiem, oprósz mąką. Posiekaj cebulę w drobną kostkę.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę.

Krok 4

Posiekaj jajka, pokrój wątróbkę, dopraw solą, pieprzem i szałwią.

Krok 5

Na każdym plastrze cukinii połóż gruba warstwę farszu. Ułóż plastry w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem.

Krok 6

Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 minut.

Krok 7

Po tym czasie ułóż na każdym plastrze odrobinę masła i polej całość śmietaną. Piecz jeszcze 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia z wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej