
Składniki
1 sztuka
1 kilogram
3 łyżki
1 szczypta
125 mililitrów
3 sztuki
1 szczypta
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Cukinię umyj i pokrój w grube plastry.
Krok 2
Umyj wątróbkę, oczyść i osusz papierowym ręcznikiem, oprósz mąką. Posiekaj cebulę w drobną kostkę.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż cebulę.
Krok 4
Posiekaj jajka, pokrój wątróbkę, dopraw solą, pieprzem i szałwią.
Krok 5
Na każdym plastrze cukinii połóż gruba warstwę farszu. Ułóż plastry w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem.
Krok 6
Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 minut.
Krok 7
Po tym czasie ułóż na każdym plastrze odrobinę masła i polej całość śmietaną. Piecz jeszcze 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























