
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 pęczek
3 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na smalcu podsmaż posiekaną cebulę oraz boczek pokrojony w kostkę. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i pomidory bez skórki.

Krok 2
Gdy wszystko się przesmaży, dodaj kiełbasę pokrojoną w krążki.

Krok 3
Podlej 3 szklankami wody, dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i gotuj pod przykryciem 10 minut.

Krok 4
Do zupy włóż ziemniaki i liść laurowy. Gotuj przez około 20 minut, aż ziemniaki zmiękną.

Krok 5
Pod koniec gotowania dodaj śmietanę, Ketchup Hellmann's Łagodny oraz posiekaną zieleninę. Zagotuj i podawaj, np. z pieczywem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej