Cygańskie kiełbaski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cygańskie kiełbaski

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój wzdłuż, tak żeby otrzymać cztery części. Części pokrój w równe paski. Każdy pasek kiełbasy ponacinaj, tak jak kiełbasę na grilla.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij. Dopraw Delikatem Knorr i ostrą papryką.

Krok 3

Dodaj kiełbasę i smaż do osiągnięcia złocistego koloru. Co jakiś czas dolewaj piwo. Podawaj z grubymi pajdami chleba i sosem z duszenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cygańskie kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cygańskie kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cygańskie kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cygańskie kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cygańskie kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cygańskie kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cygańskie kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cygańskie kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej